Fiskegrateng med laks/ørret

En litt annerledes grateng, med rød fisk og uten makaroni. Men god, det er den! 

Fiskegrateng Fiskegryte med ørret
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g laks- eller ørretfilet
2 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl lettmelk
1 dl revet hvitost
½ ts salt
1 krm revet muskatnøtt
2 stk egg
3 ss griljermel eller knustkavring
50 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i små terninger.
    Kokkens tips

    Har du rester etter en tidligere fiskemiddag er det fint å bruke i grateng. Både kokt og stekt laks- eller ørretfilet passer bra.

  2. Smelt smør og ha i melet under omrøring.
  3. Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper.
  4. Kok sausen på svak varme i 5–10 minutter og rør inn revet ost og la den smelte inn i sausen.
  5. Smak til med salt og muskatnøtt.
  6. Trekk kasserollen av platen og rør inn eggene og fisken og hell det hele over i en liten ildfast form (ca 27 x 17 cm). 
  7. Strø over griljermel, revet ost og stek i ovnen ved 200 °C i ca 35 minutter. Servér med kokte poteter og kokte grønnsaker eller råkost.