Fiskegryte med reker

Mange av oss kvier oss for å lage fisk til middag. Men det er som oftest mye enklere å tilberede enn du tror. Denne oppskriften er rask og enkel, så du lett kan få til en fiskemiddag også midt i uken.

Ovnsbakt laks Fiskegryte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk rød paprika
1 stk liten purre
2 ss smør
1 båt hvitløk
3 dl matfløte
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ts sitronsaft
600 g torskefilet
100 g rensede reker
frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Rens og kutt paprikaen i terninger og skjær purren i strimler. 
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Smelt smør i en gryte og fres hvitløken og grønnsakene.  
  4. Hell i matfløte og kremost og rør slik at kremosten løser seg opp.
  5. Tilsett salt, nykvernet pepper og sitronsaft.
  6. Legg porsjonsstykker av fisken oppi sausen og la fisken trekke i ca 8 - 10 minutter.
  7. Tilsett reker og strimler av frisk basilikum før servering.
  8. Server gjerne med ferskt brød til.