Fiskekake av sei

Hjemmelagde fiskekaker smaker fantastisk godt. Det er enklere å lage enn du tror og med en foodprosessor er dette gjort i en fei.

Varmrøkt brisling med kremet vårløk
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Fiskekaker:
500 g iskald, fersk seifilet
1 ts salt
1 ½ dl iskald lettmelk
1 ss potetmel
1 krm pepper
2 ss smør
Gulrotstuing:
4 stk gulrot
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt
1 krm malt muskat

Fremgangsmåte

Fiskekaker: 

  1. Del fiskefileten i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.
  2. Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.
  3. Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

    Gulrotstuing:

  4. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok dem nesten møre.
  5. Smelt smør i en kasserolle.
  6. Ha i melet under omrøring. 
  7. Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper.
  8. Kok sausen ved svak varme i 5–10 minutter og smak til med salt og muskatnøtt. 
  9. Tilsett de kokte gulrøttene i sausen og servér med nykokte poteter og seikaker.