Torsk og pinnekjøtt

En nydelig rett som du kan servere i romjulen eller på nyåret hvis du fortsatt har rester igjen fra pinnekjøttet på julaften.
Steinbit, ostesaus og grønnsaker Rakfisk med eple- og løkkrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
160 g torskefilet per person (uten skinn og bein)
50 g bacon
½ stk rødløk
200 g pinnekjøtt , ferdig varmebehandlet og renset
2 ss bladpersille
3 ss smør
4 stk gulrot (og/eller andre rotgrønnsaker)
salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte

  1. Stek/bak torsken i ovnen i ildfast form på 180 °C i ca 10 minutter.
  2. Skjær rødløk i fine strimler og hall bladpersille. 
  3. Fres baconet lett og tilsett løk, pinnekjøtt og persille. La det surre lett i pannen, bland inn smøret til slutt.
  4. Legg blandingen på toppen av torsken. Stek de finstrimlete gulrøttene og/eller rotgrønnsakene lett i pannen og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Oppskriften presenteres i samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.