Uer med pasta og bønner

Uer er en dypvannsfisk som regnes som en av våre fineste matfisker på linje med steinbit og breiflabb. Så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha fisk til middag?

Varmrøkt brisling med kremet vårløk Urtefisk
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Saus:
1 ss soyasaus
1 stk sjalottløk
½ dl frisk basilikum og persille eller andre urter
Pasta:
200 g ukokt, fersk pasta
100 g lettsaltet sideflesk , i små terninger
2 dl kyllingkraft
2 dl matfløte
1 ½ dl grønne erter
100 g vellagret edamer
salt og pepper
100 g meierismør
1 dl vispet kremfløte
Fisken:
400 g uerfilet
salt og pepper

Fremgangsmåte

Saus:

  1. Finhakk løk og stek den  blank i en panne. 
  2. Lag sky ved å brune smøret til det er nøttebrunt.
  3. Tilsett soya og stekt løk. Rør sammen og la den avkjøle litt. 
  4. Rør inn strimlet basilikum og persille.
  5. Pasta:

  6. Stek flesket i små terninger.
  7. Kok pasta i kyllingkraft og fløte til de er myke. 
  8. Kok ertene raskt opp i lettsaltet vann i noen minutter.
  9. Bland sammen pasta, erter og revet ost. Smak til med salt og pepper.
  10. Rør inn vispet krem like før servering. 

    Fisken: 

  11. Skrap skinnet på fisken slik at skjellene løsner.
  12. Stek fisken i smør med skinnsiden ned. Strø på salt og pepper.
  13. Anrett pastaen på tallerken og legg fisken oppå. Fordel sausen rundt.