Varmrøkt brisling med kremet vårløk

Oslofjorden var tidligere "stinn" av brisling. Så heldige er vi ikke lenger, men den lille smaksbomben er å få tak i. Dette er oppskriften for deg med røykeovn/aburøyker. Prøv også å grille den skikkelig, da kan alt spises.Retten her smaker også herlig med varmrøkt makrell.

Fiskekake av sei Uer med pasta og bønner
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
8 stk vårløk
5 dl kremfløte eller matfløte
2 ss meierismør eller olivenolje
1 ½ ss hvitvinseddik
6 stk tomat , hakkede
salt, pepper og sukker etter smak
600 g varmrøkt brisling eller varmrøkt makrell

Fremgangsmåte

Vask vårløk og skjær i 2 cm biter. Ha kremfløte i en kjele og la den koke godt inn (reduseres). Tilsett vårløken og la den koke raskt. Smakes godt til.

Varm opp smør/olje med en eddikskvett. Tilsett tomathakket rett før servering og la det bli skikkelig gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og sukker.

Legg retten opp på varme tallerkener (som vist på bildet). Ha rykvarme nypoteter og/eller godt bakverk til.