Kalkunrullade

Et skikkelig gourmet-måltid som passer fint å servere i et lite middagsselskap.
Hot kalkungryte med spinat Kjøttboller i kremet tomatsaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g kalkunfilet
3 ss valnøttkjerner
3 ss rosiner
50 g parmesan
3 ss frisk basilikum
salt og pepper
1 ½ l hønsebuljong (utblandet)
1 ts malt ingefær
2 båt hvitløk , finhakket
½ ts chilipulver
Chilismørsaus:
¼ g løk , finkuttet
2 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
2 dl silt kraft fra kokingen av kalkunrulladen
250 g usaltet meierismør
½ stk lime , saften
salt og pepper, evt kajennepepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær et langt snitt på langs i kalkunbrystet slik at det så vidt henger sammen, legg det ut på skjærebrettet og bank det flatt med en biffbanker (eller noe annet tungt).
  2. Skjær til kjøttet slik at du får kvadratiske biter.
  3. Grovhakk valnøtter, finriv parmesan og finhakk basilikum. Bland det sammen med avskjæret fra kalkunen, rosiner og salt og pepper. 
  4. Legg fyllet flatt oppå kjøttet og rull sammen til en pølse som pakkes inn i plastfolie.
  5. La kalkunen trekke i en gryte med utblandet hønsebuljong tilsatt ingefær og finhakket hvitløk og chili ved ca 90 °C (slik at det simrer lett) under lokk i ca 25 minutter.
  6. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i skiver. Husk å ta vare på kraften.

    Chilismørsaus:

  7. Fres løken i litt olje og slå over hvitvin. La det koke inn til halv mengde.
  8. Ha i kalkunkraften og la sausen småtrekke litt.
  9. Pisk inn smørterninger og smak til med lime, salt, pepper og evt litt kajennepepper. Pass på at sausen ikke koker etter at du har hatt i smøret - da vil den "sprekke".
  10. Serveres med en skive grillet ribbe og en god salat, for eksempel en blandning av appelsinskiver og finsnittet fenikkel.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.