Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng

Prøv noe friskt og godt til middag. Eplene kan like godt brukes i en middagsrett som til en dessert.
Saftige kyllinglår i kremsaus Fyldig oste- og grønnsaksuppe
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g falukorv av kalkun
1 kg potet
1 ts salt
2 ts tørket timian
3 dl matfløte
1 dl hvitost revet
1 stk eple

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Vask og skrell potetene. Skjær den i tynne skiver.
  3. Bland poteter, salt og urter i en smurt ildfast form. Hell på matfløten og strø over osten. Stek formen i ovnen i ca 40 minutter.
  4. Skjær snitt i kalkunpølsen, nesten helt gjennom.
  5. Skjær eplet i tynne skiver og stikk epleskivene ned i pølsen. Legg pølsen på potetgratengen når det gjenstår 20 minutter av steketiden.
  6. Server gjerne med en frisk grønn salat og gulrotstaver.