Kyllingform med Chevrè

Kylling med geitost - en deilig franskinspirert rett, som ser mer komplisert ut enn den er. 

Sprøstekte kyllingbryst
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 kg kylling overlår
6 stk potet
2 stk rødløk
½ potte frisk rosmarin
1 stk sitron , saft og skall
3 ss olivenolje
2 båt hvitløk
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Gratinering:
100 g chevre
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C.
  2. Bland sammen sitronsaft, olivenolje, presset hvitløk, salt og pepper til en marinade. 
  3. Vend kyllingstykkene godt inn i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes.
  4. Skrell potetene og del dem i båter. Rens og skjær løk i båter.
  5. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form. Vend poteter og løk i resten av marinaden og legg alt i formen.
  6. Strø på finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen i 30 - 40 minutter, til kyllingen er ferdig.
  7. Skjær kanten av osten og mos den med fløten. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.