Kalvefilet med kjørvelkrem

Lyst til å lage et skikkelig gourmetmåltid, men har lite tid til disposisjon? Prøv denne retten! Kjapp, enkel og nydelig!

Svinefilet med blåmuggost og pære Svinefilet på symfoni av grønnsaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
800 g indrefilet av kalv
salt og pepper
Kjørvelkrem:
2 dl kjøttkraft
1 dl hvitvin (eller alkoholfri hvitvin)
1 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 potte frisk kjørvel
Grønnsaker:
1 bunt frisk grønn asparges
200 g gulrot
400 g potet

Fremgangsmåte

  1. Renskjær kalvefiléten, dryss over litt salt og pepper og stek den godt på alle sider.
  2. Stek videre i ovnen, midterste rille, på 180 °C i 5 - 7 minutter. Ta ut den stekte filéten og hold den varm.

    Kjørvelkrem:

  3. Kok opp kraft og hvitvin (eventuelt alkoholfri hvitvin) og la det koke inn til det er ca. 2 dl igjen i kjelen.
  4. Ha i crème fraîche og kok opp. Ta sausen av platen, tilsett hakket kjørvel og kjør sausen luftig i en hurtigmikser.

    Grønnsaker:

  5. Kok asparges og gulrøtter knapt møre i lettsaltet vann. Kok poteter på vanlig måte.
  6. Anrett kjøtt, grønnsaker og kjørvelkremen på tallerken som vist på bildet.