Svinefilet med blåmuggost og pære

Svinefilet med søtt og salt tilbehør er en godbit vi gjerne nyter.
Grateng med purreløk og røkt skinke Kalvefilet med kjørvelkrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
800 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
200 g kantarell eller annen sopp
2 stk pære
200 g blåmuggost

Fremgangsmåte

  1. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun hele kjøttstykket i smør i en stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det ved 200 °C i 8 - 10 minutter, til det er gjennomstekt.
  3. Brun soppen i litt smør i stekepannen.
  4. Skjær kjøttet i skiver og anrett med skiver av pære og biter av blåmuggost.
  5. Serveres med kokte eller ovnsstekte poteter.