Pastagrateng med pesto og brokkoli

Enkel og rask vegetargrateng til middag i dag?
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g pasta
2 ss pesto
1 stk løk
1 stk purre
2 båt hvitløk
1 stk brokkoli
1 stk blomkål
1 ss matfløte
1 stk sitron (skall)
1 ss sitronsaft
salt og pepper
50 g gulost
3 ss pinjekjerner
Hakket basilikum til servering
olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen såvidt mør, bland inn pesto og sett til side.
  2. Skjær løk og purre i skiver, finhakk hvitløk, og del brokkoli og blomkål i buketter.
  3. Stek løk og purre i litt olje til løken er myk. Tilsett deretter hvitløk og stek i et par minutter til før du overfører løkblandingen til en tallerken.
  4. Stek brokkoli til den begynner å bli mør, og gjør deretter det samme med blomkålen.
  5. Bland løk, grønnsaker og pasta sammen med fløte, og tilsett sitronskall og saft. Smak til med salt og pepper.
  6. Smør en ildfast form, 26 x 20 cm med litt smør, og ha i pasta og grønnsaksblandingen.
  7. Topp med ost og gratiner i ovnen ved 220°C i cirka 5 minutter eller til osten er gyllen. Ha over ristede pinjekjerner og hakket basilikum rett før servering.