Jordskokksuppe

Det finnes noen fantastiske knoller som heter jordskokk som er fine å bruke til både supper og sauser. 

Spinatsuppe med scampi og røkelaks Enkel ertesuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
700 g jordskokk
1 stk løk
2 båt hvitløk
2 ss smør
7 dl helmelk
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron
1 dl kremfløte
12 stk frisk grønn asparges
10 g rødbetespirer
8 blad frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem rett over i kaldt vann så de ikke blir misfargede.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør i en gryte og fres jordskokker, løk og hvitløk. Hell på helmelk og buljong. Gi suppen et oppkok og småkok videre under lokk i ca 25 minutter, til jordskokkene er helt møre.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Virker suppen veldig tykk kan den tynnes ut med litt helmelk.
  6. Damp asparges lett, og pynt med rødbetspirer og basilikum.
Kokkens tips

Server suppen sammen med hjemmelaget brød eller rundstykker. Prøv for eksempel grove rundstykker.