Reinsdyrfilet med blåbærkrem

Reinsdyrfilet med blåbærkrem gir deg en ekte smak av høst. Enkelt er det også!
Rype med rømmesaus Wok med elg
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

300 g ytrefilet av reinsdyr
50 g persillerot
50 g sopp
50 g gul squash
50 g aspargesbønner
10 stk mandelpotet
2 stk tomat
10 g frisk estragon
Blåbærkrem;
1 dl blåbær
1 ½ dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen 200 °C.
  2. Stek reinsdyret litt på begge sider (2 min), la den hvile litt før du steker den i 8-10 min.
  3. Skrell og skjær persillerøttene i lange staver og del soppen i 4 biter. Vask aspargesbønnene og del squashen i halvmåner. 
  4. Stek grønnsakene i panne med litt smør eller olje.
  5. Lag blåbærkrem av gresk yoghurt og blåbærsyltetøy som du blander sammen.
  6. Skjær tomater og dander disse i bunnen på tallerken, legg på de andre grønnsakene, og tilslutt reinsdyrfileten.
  7. Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av. Legg noen estragonblader på toppen.