Wok med elg

Skogens konge på tallerkenen, det er et godt høsttegn. En nydelig wok med elg, sesongens grønnsaker, bjørnebær og brunost. 

Reinsdyrfilet med blåbærkrem Kålrabistappe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8 stk potet
1 stk rødløk
100 g skogsopp
50 g sukkererter
200 g elgkjøtt ytrefilet
50 g bjørnebær
4 skive brunost
Sopp og portvinsaus:
2 ss løk
2 ss steinsopp
2 dl matfløte
1 dl portvin

Fremgangsmåte

Wok: 

  1. Skjær potetene i fire båter. Bak de på grillfunksjon i stekeovnen i 15 minutter på 220 °C.  
  2. Skjær elgkjøttet i strimler, løk i skiver, sopp i biter og del sukkerertene i to. 
  3. Stek grønnsakene med litt smør. Tilsett kjøttet og la alt steke sammen i 5-7 minutter til du ser at kjøttet er stekt. 
  4. Dander retten på tallerken, og strø bjørnebær lett på toppen, sammen med ruller av geitost.

    Portvinsaus: 

  5. Stek løk, sopp godt sammen, tilsett matfløten og la det småkoke i 5 minutter.
  6. Tilsett portvin, smak til med salt og pepper. Server denne ved siden av.