Melkeretter og grøter

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 7 oppskrifter innenfor

Grove pizzavafler

Disse vaflene vil nok skape begeistring både hos store og små. Hva med å prøve de til kveldskosen en dag? De gjør seg også godt som en overraskelse i matpakken. 

20 - 40 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Rømmegrøt

En deilig, fløyelsmyk grøt med lange tradisjoner i Norge. Tidligere ble rømmegrøt spist ved anledninger som Jonsok og Olsok, men i dag er det mange som spiser det til fest, det blant annet på 17. mai. 

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøten er like gammel som Norge selv, om ikke eldre. Nå har grøten fått ny renessanse og her gir vi deg oppskriften på en god, gammel variant. 

over 60 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Rømmegrøt - en vestlandsvariant

Rømmegrøt er en matrett med mage og lange tradisjoner. Det sies at den kan spores helt tilbake til 800-tallet. Oppskriftene varierer litt, avhengig av hvor man befinner seg i landet. Fløten gjør grøten litt rundere på smak. 

20 - 40 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Blinis

Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.

20 - 40 min middels
FORHÅNDSVISNING

Mikkelsmessegrøt

Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING