Middagspannekaker med tomatsuppe

Det er viktig å ta vare på gamle mattradisjoner. Middagspannekaker med suppe har blitt servert i en årrekke, og det smaker enda like godt. 

Grove pannekaker med ost, sopp og bacon Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
Pannekaker:
1 dl hvetemel
½ ts salt
2 ss sukker
3 stk egg
3 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
3 ss smør
Tomatsuppe:
1 stk løk , liten
2 båt hvitløk
2 ss smør
2 stk potet , mellomstore
1 stk rød paprika
4 ss tomatpuré (1 lite glass)
5 dl vann
2 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
1 stk grønnsakbuljong (terning)
¼ ts pepper
2 ts tørket oregano
Tilbehør:
140 g bacon , skivet (1 pk)
8 ss blåbærsyltetøy
4 ss lettrømme

Fremgangsmåte

Kokkens tipsStart med å lage pannekakerøren. Mens røren står å sveller kan du lage suppen, før du steker pannekakene til slutt.

Pannekaker:

  1. Visp sammen egg og melk i en bolle.
  2. Bland gradvis inn mel, salt og sukker. Rør godt til du du har fått en glatt røre uten klumper, før du tilsetter smeltet smør.
    Ernæringsrådgiverens tipsØnsker du en grover variant kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med grover mel.
  3. Dekk til røren, og la den stå og svelle i ca. 30 minutter.

    Tomatsuppe:

  4. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell potetene og skjær de i terninger. Rens paprikaen og skjær den i biter.
  5. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. 
  6. Tilsett potet, paprika, tomatpuré og hakkede tomater.
  7. Hell i vann og tilsett buljongterningen. Kok opp og la suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  8. Bruk en stavmikser eller lignende og kjør suppen til en jevn masse, så den blir glatt og uten biter. 
  9. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt, pepper og basilikum. 
    Kokkens tipsPannekaker passer fint til mange suppevarianter, lag den du liker best. Noen foretrekker for eksempel ertesuppe.
  10. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig. Røren skal gi ca 8 pannekaker.
  11. Server suppen som en forrett eller sammen med pannekakene. Suppen smaker himmelsk med en klatt rømme i, og pannekakene serveres best med sprøstekt bacon og/eller blåbærsyltetøy.