Kyllingsuppe

En deilig og varmende suppe med en hint av India.
Spinatsuppe med scampi og røkelaks
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
4 stk kyllingfilet
2 ss smør
1 ss hot curry
3 båt hvitløk
½ stk rød chili
1 ts revet frisk ingefær
1 stk stor løk
3 stk gulrot
2 stk eple
1 ½ l hønsebuljong (utblandet)
3 dl matfløte
salt og pepper
1 potte frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i biter og stek dem i smør i en stekepanne.
  2. Hakk løk, hvitløk og chili, riv ingefær. Grovriv gulrot og eple.  
  3. Smelt smør i en stor kjele og ha i currypulver.
  4. Tilsett hvitløk, chili, ingefær og løk og la det hele surre til løken blir myk.
  5. Tilsett gulrot, eple og hønsebuljong. La det koke i ca 10 minutter.
  6. Kjør suppen lett med en stavmikser eller i en foodprosessor, hvis du ønsker en litt glattere konsistens (det er godt hvis det er igjen litt biter).
  7. Ha i matfløten og smak til med salt og pepper.
  8. Legg i kyllingbitene. Serveres med rikelig med finklippet frisk koriander og nanbrød.