Spinatsuppe med scampi og røkelaks

Havets delikatesse som gjør hverdagen til en fest eller som prikken over i'en i festlig lag.
Kyllingsuppe Jordskokksuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
750 g rå scampi , med skall
300 g løk
6 båt hvitløk
2 dl smør
2 ½ dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
1 ½ l fiskebuljong (utblandet)
1 ts hvetemel
500 g dypfryst spinat
2 dl kremfløte
200 g røkelaks
2 dl frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.
  2. Hakk løk og finhakk hvitløk. 
  3. Ha skallet av scampiene, halve løkmengden og halvparten av de finhakkede hvitløksfeddene i en kjele med litt smør. La det surre på middels varmen til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge.
  4. Tilsett hvitvin (evt alkoholfri hvitvin) og fiskebuljong. La det hele stå og småkoke i ca 20 minutter. Sil kraften.
  5. Tilsett den resterende løken og hvitløken i en stor kjele med litt smør - la det hele surre i noen minutter.
  6. Tilsett hvetemel og spe med kraften.
  7. Tilsett spinaten og la det hele få et oppkok, skru ned varmen og la det hele stå og småkoke i 5 minutter.
  8. Hell blandingen over i en foodprosessor eller mos blandingen med en stavmikser til den er blitt jevn. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett scampi og kremfløte. Rør rundt til det hele er gjennomvarmt.
  9. Ha i røkelaksen like før servering og strø over frisk finhakket persille.