Lakrisis med bringebær

Dette er lakriselskerens drømmeis! Bringebærene gir isene en friskhet som balanseres perfekt mot lakrisens fyldige smak.

Ispinner med brunostkaramell Strøsselis
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
400 g gresk yoghurt
2 ss lakrissirup
1 kurv bringebær (friske eller dypfryste)

Fremgangsmåte

  1. Hell yoghurten i en bolle og bland 1 ss lakrissirup (salt eller søt) godt inn så all yoghurten blir karamellfarget. For å gjøre isen søtere kan du bruke gresk yoghurt med vaniljesmak.
  2. Tilsett en ny spiseskje med lakrissirup, denne gangen kan du prøve å ikke røre den helt inn, men lage lekre lakrisbølger i yoghurten.
  3. Fyll isformene med vekselsvis yoghurt og bringebær. Press bærene godt ut mot kanten for penest effekt.
  4. Sett isene rett i fryseren og du kan glede deg til lekker lakrisis om 4-6 timer.
Kokkens tips

Du kan også lage lakrissirup selv:

Hell 100 g sukker i en kjele og dekk det med 3 dl kaldt vann. Kok opp før du lar blandingen stå og småkoke til sukkeret er godt oppløst. Tilsett ½ lakrisstang (fra apotek eller i helsekostbutikk), og la dette stå og småkoke til massen har en tyktflytende konsistens. Hell sirupen over på en flaske og la den avkjøles på benk. Oppbevar lakrissirupen i kjøleskapet.