Ostekakeis med bringebær

Denne rosa drømmen av en kakeis lager du enkelt på 5 minutter! Perfekt til både vennefesten og familieselskapet - store og små kommer til å elske denne friske ostekakepinnen.

Ispinner med brunostkaramell
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
200 g kremost naturell
2 ss seterrømme eller lettrømme
60 g melis
1 dl lettmelk eller helmelk
6 stk digestive kjeks eller lignende
2 ss smør
150 g bringebær

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen kremost, rømme, melis, melk og bringebær (friske eller dypfryste). Bruk gjerne stavmikser eller foodprosessor. Smak om dette er passe søtt og tilsett eventuelt med litt mer melis.
  2. Fyll formene med den rosa ostekakemassen. La det være igjen ca. 1 cm til kjekstoppingen øverst i formene. Vil du ha i større bringebærbiter eller hele bringebær putter du disse i nå.
  3. Smelt smøret og knus kjeksene. Bland smulene med det smeltede smøret til du får en sandaktig konsistens. Legg kjeksblandingen forsiktig øverst i formene, så den ikke synker til bunnen. Putt i pinnene og frys i 4-6 timer.
  4. Ispinnene serveres med ekstra bringebær strødd over og rundt og kanskje et par mynteblader
Kokkens tips

Kjeksene kan enkelt knuses ved å putte dem i plastpose og rulle kjevle over. Da unngår du smuler på benken.