Kaffe latte-is

Dette er isen for deg som elsker smaken av kaffe. Den litt bitre, brente kaffesmaken sammen med den myke melkesmaken er helt nydelig!

Ispinner med frokostblanding
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
525 g kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
1 dl helmelk (eller lettmelk)
1 ss lys sirup (f.eks. agave)
½ dl espressokaffe (eller kaffepulver blandet i vann)

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til den når kokepunktet. Da blir konsistensen og smaken bedre. La den kjøle seg litt.
  2. Bland godt sammen alle ingrediensene – smak til du er fornøyd. Vil du ha sterkere kaffesmak tilsetter du litt mer kaffe – vil ha den litt søtere tilsetter du mer sirup.
  3. Hell kaffeblandingen i ispinneformene og sett dem i fryseren i 4-6 timer.
Kokkens tips

Det går også fint an å bruke Skyr med vaniljesmak i denne oppskriften.