Ispinner med eple og ingefær

Disse ispinnene smaker litt som mormors tilslørte bondepiker, men enda friskere på grunn av ingefæren som gir et deilig kick. 

Sjokobananis Ananasis med mynte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
2 stk eple
1 dl eplejuice
2 ss frisk ingefær
3 ts smør
5 stk digestive kjeks
1 ts malt ingefær
250 g fruktyoghurt med eple og kanel eller pære

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i små terninger. Skrell og riv den ferske ingefæren.
  2. Legg ingefær, eplebiter og eplejuice i en liten gryte og la dette småkoke til eplebitene er myke, men ikke for lenge så de blir til mos. Ta til side og avkjøl.
  3. Knus kjeksene. En enkel måte er å putte dem i en plastpose og kjevle dem i stykker. Smelt smøret og bland med kjekssmuler og malt ingefær.
  4. Nå er du klar til å montere ispinnene dine. Legg lagvis yoghurt, eplebiter og kjekssmuler til formene er fulle.
  5. Frys ned ispinnene i 4-6 timer og servér dem deretter som en frisk dessert.
Kokkens tips

Husk å ta ispinnene ut av fryseren en stund før du spiser dem, for da blir konsistensen enda bedre.