Ispinner med blåbær og mynte

Norske skogsblåbær med gresk yoghurt, banan og mynteblader blir frisk og god sommeris.

Soloppgangs-ispinner
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
200 g skogs blåbær (f.eks dypfryst)
200 g gresk yoghurt med sitron
1 stk banan
friske mynteblader (mengde etter smak)

Fremgangsmåte

  1. Bruk norske skogsblåbær eller kjøp dypfryste blåbær. Den amerikanske typen du får kjøpt i butikken anbefaler vi ikke for de gir ikke nok smak.
  2. Bland alle ingredienene sammen i en blender. Sjekk at du synes smaken er passe søt og at myntesmaken er slik du ønsker. Tilsett eventuelt litt honnng eller agavesirup eller mer mynte.
  3. Hell blandingen over i ispinneformene, og frys ned i 4-6 timer.
Kokkens tips

Mynte kan ha ganske sterk smak og vil derfor lett dominere den mildere blåbærsmaken. Smak deg derfor forsiktifg frem.