17. mai bløtkake

En nydelig kremkake egnet til fest på nasjonaldagen. Den vil imponere liten som stor. 

vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 24 stk
Sukkerbrød (rektangulært):
8 stk egg
200 g sukker
150 g hvetemel
4 ss potetmel
2 ts bakepulver
Bringebærkrem:
3 dl kremfløte
300 g bringebærsyltetøy
Valnøttkrem:
3 dl kremfløte
200 g valnøttkjerner
3 ss sukker
Pynt:
6 dl kremfløte
800 g jordbær
300 g blåbær

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i kakeform, rektangulær ca 22 x 32 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
    Kokkens tipsIkke smør kantene på kakeformen. Det tillater deigen å heve bedre ved at kakerøren setter seg fast til kantene.
  3. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 C° i ca 35 minutter. 
    Kokkens tipsDu kan med fordel steke sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes

    Bringebærkrem:

  4. Visp kremfløten til luftig krem og vend inn bringebærsyltetøyet. 

    Valnøttkrem:

  5. Visp kremfløte med sukker til luftig krem, finhakk valnøtter og vend dem inn i kremen. 

    Montering av kaken:

  6. Del sukkerbrødet på langs i tre lag.
  7. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør bringebærkremen utover kaken.
  8. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover valnøttkremen.
  9. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Halvparten av den resterende vispede kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
  10. Pynt kaken etter eget ønske med jordbær og blåbær og sprøyt den resterende mengden krem på kaken.