Bløtkake med gelélokk

Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.

Bostonkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1 pk romkrem
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy
Pynt:
½ pk ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær (à 400 g)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen, og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca. 35 minutter.

    Fyll

    :

  4. Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen, eller den kan kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt pisket krem i den ferdige romkremen. 
  5. Jordbærkrem lager du ved vispe kremfløte til luftig krem, og vende inn jordbærsyltetøy.

    Montering av for kaken:

  6. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
  7. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
  8. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Varm geléen over svak varme til den smelter. Fordel den smeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet til geléen stivner helt igjen.
  9. Visp resten av fløten (3 dl) med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
Kokkens tips

Hvis du bruker dypfryste jordbær til pynt på kaken vil geléen stivne raskere.