Bløtkake til fest

 Lag en en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter!

Suksessterte Pavlova - den beste 17. mai-kaken?
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Sukkerbrød:
4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Nøttebunn:
4 stk eggehvite
100 g sukker
200 g hasselnøtter malte
2 ss hvetemel
Fyll:
3 dl kremfløte
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g jordbær
Pynt:
100 g hvit kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
8 stk jordbær
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
  4. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 - 30 minutter.

    Nøttebunn:

  5. Visp eggehvitene nesten stive og tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. 
  6. Mal opp nøtter i en hurtigmikser og bland dem godt sammen med hvetemelet. Bland melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  7. Fyll røren i en springform på 24 cm, og stek nøttebunnen i forvarmet ovn ved 160 C° i 30 minutter. Avkjøl og legg nøttebunnen på et serveringsfat.

    Fyll:

  8. Visp kremfløten til luftig krem og rør forsiktig inn vaniljekvarg. Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen.
  9. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen. Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene. 
  10. Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.

    Pynt:

  11. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. 
  12. Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.
  13. Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt fine striper rundt hele kaken. 
  14. Pynt med for eksempel roseblader og margeritter (margerittene kan ikke spises). Legg på jordbærene og pynt til slutt med kandiserte blomster eller noe annet i midten av kaken. Du kan også pynte med andre bær eller frukter.