Mokkakake

Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!

Valnøttkake med aprikos Bryllupskake
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
120 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Romkrem:
3 dl helmelk
90 g sukker
1 stk vaniljestang
1 dl kremfløte
3 stk eggeplomme
3 ss maisstivelse (maizena)
5 dråpe romessens
Mokkakrem:
4 ts pulverkaffe
3 ts kokende vann
6 dl kremfløte
6 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Toppkrem:
1 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kakaopulver
100 g 70 % sjokolade
jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
  4. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

    Romkrem:

  5. Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  6. Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
  7. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
  8. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøl raskt. Man kan også kjøpe ferdiglaget romkrem.

    Mokkakrem:

  9. Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet og avkjøl. Tilsett den kalde kaffen i en tynn stråle under vispingen av kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.

    Montering av kaken:

  10. Del sukkerbrødet i tre lag.
  11. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Fordel romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt vispet kremfløte i romkremen før den smøres utover kaken.
  12. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Fordel nesten halvparten av mokkakremen ut over bunnen.
  13. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen fordeles oppå og rundt kanten av kaken.
  14. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.

    Toppkrem:

  15. Visp 1 dl kremfløte tilsatt sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.