Valnøttkake med aprikos

En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Mandelbunn med jordbærkrem Mokkakake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
4 stk egg
160 g sukker
100 g mandler
100 g valnøttkjerner
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
4 dl kremfløte
2 ss sukker
200 g aprikossyltetøy
1 boks hermetiske aprikoser

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Mal mandlene og valnøttene.
  3. Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene.
  4. Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen, og stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 ºC i ca. 30 minutter.

    Fyll og pynt:

  5. Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem.
  6. Del kaken i to. Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.
  7. Legg det andre laget med kake over syltetøykremen, og smør resten av kremen på toppen av kaken.
  8. Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.