Muffins med eple og kanel

Muffins er enkelt og raskt å lage og smaker nydelig med eple og kanel.
Gulrotmuffins med valnøtter Bananmuffins med sjokoladebiter
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 15 stk
100 g smør
1 ½ dl sukker
2 stk egg
1 ts vaniljesukker
2 dl helmelk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
¼ ts salt
2 stk eple

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis.
  4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
  5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren 3/4 fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
  6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.