Valnøttkake med mokkaglasur

Det er alltid bra å ha noe godt til kaffen i bakhånd, skulle man få uventet besøk. Da er det fint med kaker som kan fryses.
Langpannekake med kokos og eple
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Valnøttkake:
1 ½ dl valnøttkjerner , hakkede
100 g meierismør
180 g sukker
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 stk eggehvite
Mokkaglasur:
100 g melis
2 ss sterk kaffe
1 ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
1 dl valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Hakk valnøttene og rør de inn i smørblandingen.
  3. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det i smørblandingen, vekselsvis med melken.
  4. Pisk eggehvitene stive og rør dem forsiktig i.
  5. Hell røren i en godt smurt form (1½ l til en kake på 8 - 10 porsjoner).
  6. Stek kaken i ovnen på 175 °C i ca 45 minutter.
  7. Avkjøl kaken litt før du hvelver den på rist.
  8. Rør sammen melis, kaffe, kakao og vaniljesukker til glasuren. Smør glasuren på kaken og dekorer den med nøtter.
Kokkens tips

Hvis kaken skal fryses, lønner det seg å vente med glasuren til kaken har tint. Da blir glasuren blir mer delikat.