Appelsinkake

Appelsinen er en selvsagt følgesvenn til skituren, men litt variasjon en gang iblant skader jo ingen. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?

Amerikansk eplekake Blåbærkake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 8 stk
Kakebunn:
200 g meierismør
2 dl sukker
3 stk egg
1 stk appelsin
50 g syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel
Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft
20 g syltet appelsinskall (eller revet appelsinskall)

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Rør smør og sukker lett og porøst.
  2. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.
  3. Vask appelsinen. Finriv skallet av hele appelsinen og press ut saften med en sitruspresse. 
  4. Tilsett 0,5 dl appelsinsaft og finrevet skall fra appelsinen (hold eventuelt igjen litt til pynt).
  5. Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn.
  6. Smør og strø en kakeform f.eks. en randform, eller avlang form, på 1,5 liter til en kake på 8 porsjoner. Hell i deigen.
  7. Stek kaken i stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist.

    Glasur:

  8. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken.
  9. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.
Kokkens tips

Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.