Appelsinkake

Hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne lekre kaken?

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 8 stk
Kakebunn:
200 g meierismør
200 g sukker
3 stk egg
1 stk appelsin
50 g syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
240 g hvetemel
Glasur:
120 g melis
1 ½ ss appelsinsaft
20 g syltet appelsinskall (eller revet appelsinskall)

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Rør smør og sukker lett og porøst.
  2. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.
  3. Vask appelsinen. Finriv skallet av hele appelsinen og press ut saften med en sitruspresse. 
  4. Tilsett 0,5 dl appelsinsaft og finrevet skall fra appelsinen (hold eventuelt igjen litt til pynt).
  5. Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn.
  6. Smør og strø en kakeform f.eks. en randform, eller avlang form på 1,5 liter til en kake på 8 porsjoner. Hell i deigen.
  7. Stek kaken i stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist.
Kokkens tips

Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.

Glasur:

  1. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken.
  2. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.