Blåbærkake

Denne kaken stammer fra Suolovoubme Fjellstue som ligger langt ut på Finnmarksvidda.

Austlid-kake Torils eplekake i langpanne
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
165 g meierismør
1 ½ dl helmelk
4 stk egg
320 g sukker
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
300 g blåbær (dypfryste eller friske)

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. 
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Ha i mel og bakepulver, og rør til slutt inn smøret med melken.
  4. Hell røren i en pakepapirkledd liten langpanne (ca 25 x 35 cm).
  5. Dryss på blåbærene friske eller dypfryste.
  6. Stek kaken i stekeovnen ved 175 °C i ca. 35 minuter. Avkjøl kaken på rist.
  7. Server kaken lun med vanilje kvarg eller vaniljeis.