Rabarbramuffins

En deig som enten kan brukes til muffins, eller som en saftig langpannekake.

Fyrstekake med rabarbra Bløtkake i brødform
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
Ostekrem:
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g kremost naturell
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.
  2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  3. Tilsett smeltet avkjølt smør. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Røren helles enten over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm).
  5. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel dem jevnt utover.
  6. Muffinsene stekes midt i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene, mens kaken stekes ved samme temperatur midt i ca. 40 minutter.

    Ostekrem:

  7. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.
  8. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.