Gjærbakst og scones

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 25 oppskrifter innenfor

Totenkringler

Del disse i to og ha noe godt pålegg på, eller nyt dem som de er til en varm kopp te!

Totenkringler

Totenkringler er boller formet som kringler med lang tradisjon som julebakst på Toten. Kringlene smaker like godt også resten av året. Del dem i to og ha noe godt pålegg på, eller nyt dem som de er til en varm kopp te.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Kringle med makronfyll

En skikkelig kringle er virkelig stas til kaffen. Denne klippekransen har vi fylt med makronfyll.

Kringle med makronfyll

Gjærbakst har mange tilhengere, og en skikkelig kringle er virkelig stas til kaffen. Denne klippekransen har vi fylt med makronfyll.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Lussekatter

Bak saftige lussekatter med safran til Luciadagen 13. desember!

Lussekatter

Lussekatter er en like viktig del av Luciadagen den 13. desember som skikken med hvitkledde jente og gutter med tente lys.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Julekake

Mange forbinder fersk julekake med gode juleminner, men denne kaken kan du fint spise resten av året også.

Julekake

Mange forbinder fersk julekake med gode juleminner, men denne kaken kan du fint spise resten av året også.

40 - 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Fikenbrød

Bak et saftig brød med fiken og valnøtter.

Fikenbrød

Brød som er bakt med melk som deigvæske får fyldig og god smak. Dessuten tilfører melken viktige næringsstoffer som protein og kalsium. Brødet blir saftig, mykt og holdbart. Bak dette saftige brødet med fiken og valnøtter og nyt det med en god blåmuggost.

over 60 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Grove landboller

Bak saftige og grove landboller med anis og karve.

Grove landboller

Bak saftige og grove landboller med anis og karve. Ypperlig til matpakka eller til en god lunsj på søndag.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Fylt brødrull

Fyll denne brødrullen med det du måtte ønske.

Fylt brødrull

En slik rull kan man fylle med akkurat det man selv vil. Denne oppskriften er inspirert av det italienske kjøkken.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Frokostscones

Lettlaget og knallgode scones til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Frokostscones

Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert. Da har du alltid rykende ferske scones lett tilgjengelig.

20 - 40 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Ciabatta - grunnoppskrift

Ciabatta betyr tøffel på italiensk. Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende.

Ciabatta - grunnoppskrift

"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk. Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende. Ciabatta har blitt populært i Norge de seneste årene på lik linje med andre spennede bakverk som baguetter og bagels.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Klippekrans med kanel

Klippekrans er flott å servere både til kaffen og til fest.

Klippekrans med kanel

Klippekrans eller bladkrans som enkelte kaller den er fin å servere både til kaffen og til fest. Kransen tar seg flott ut på kakebordet. 

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Hjerteboller

En søt bollevariant til noen du er glad i.

Hjerteboller

Med en pepperkakeform kan du stikke ut hjerteform på bollene og stikke ut mindre hjerter i marsipan og legge på toppen. En søt bollevariant til noen du er glad i.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig til bruk i bakverk, det gir et saftig og godt resultat.

Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig å bruke i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Kanelsnurrer

Hva er vel bedre enn rykende, ferske kanelsnurrer?

Kanelsnurrer

Kjært barn har mange navn; kanelboller, kanel i svingene eller kanelsnurrer som vi har kalt de. 

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING