Adventskrans

Den første søndagen i advent regnes som første dag i kirkeåret. Bak denne deilige adventskransen til feiringen!

Grissini Scones med cottage cheese
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
100 g meierismør
3 ½ dl melk
50 g gjær
1 stk egg
500 g hvetemel
100 g sukker
1 g safran

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og bland i melken.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Tilsett resten av melkeblandingen og det sammevispede egget.
  3. Tilsett mel og krydder, og elt deigen godt. I stedet for safran kan du bruke gurkemeie (1 g safran = 0,25 ts gurkemeie). La deigen heve til dobbel størrelse på et lunst sted under plast.
  4. Strø litt mel på bordet og elt deigen før du deler den i to. Trill deigemnene til to tykke pølse, ca. 50 cm lange. Form de to deigpølsene til en en krans ved å tvinne pølsene og legge dem i en sirkel på en smurt stekeplate. La den etterheve i ca. 20 minutter.
  5. Pensle med sammenvispet egg og stek kransen gyllen i stekeovnen ved 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl kransen på rist. Smør eventuelt på melisglasur før servering.
Kokkens tips

Kransen kan gjerne fylles med rosiner eller en blanding av smør, sukker og kanel. Sett noen lys i kransen ved servering, det gjør den spesielt stemningsfull i adventstiden.