Brød med ost og oliven

Dette brødet er kjempegodt som tilbehør til supper.

Tebirks med valmuefrø Flettekringle med rosiner
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
50 g meierismør
3 dl lettmelk
25 g gjær
200 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
1 ts salt
100 g grønne oliven eller sorte oliven
½ stk rød paprika
Pensling og dryss:
1 stk egg
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
  2. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
  3. Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.
  4. Dryss på 2/3 av osten, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca. 15 minutter under plast på lunt sted.
  5. Pensles med sammenvispet egg og strø på resten av osten. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca. 25 minutter og avkjøles på rist.