Daimboller

Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to og spis dem med et tynt lag med smør.

Fastelavnsboller Fruktboller
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

100 g smør
2 dl lettmelk
50 g gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 stk egg
600 g hvetemel
100 g hakket Daim, sjokolade eller annen type
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken i det smeltede smøret. Løs opp gjær i litt av den varme væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 °C.
  2. Hell i resten av smør - og melkeblandingen, sammen med sukker, salt og egg.
  3. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt til deigen er glatt og smidig.
  4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 1 time.
  5. Ha deigen på en flate. Elt inn hakket sjokolade.
  6. Del deigen i 12 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir, og la bollene etterheve i ca. ½ time.
  7. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarm ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.