Eltefrie kanelsnurrer

Eltefrie snurrer et lett å lage og lett å like. Disse er himmelsk gode.
Boller (grunnoppskrift) Saftige berlinerboller med lune bringebær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Deig:
500 g hvetemel
20 g gjær
1 ½ ts salt
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
Strø:
2 ss malt kanel
4 ss sukker
6 ss smør
1 stk egg

Fremgangsmåte

Kokkens tipsÅ bake eltefritt er både lettvint og enkelt. Det som kjennetegner en eltefri deig er at den skal ha minimalt med gjær og ofte er den tilsatt litt ekstra salt. Deigen skal gjerne være litt våt og den skal heves i lang tid. Resultatet er myke, luftige og deilige boller. 

  1. Bland sammen hvetemel, gjær og salt i en bakebolle. Hell i melken og rør sammen deigen. Dekk til deigen og la den stå til heving på kjøkkenbenken i 10-18 timer. 
  2. Bland sammen romtemperert smør, sukker og kanel i en skål. 
  3. Hell deigen ut på en melete benk. Kna den lett sammen. Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv. Den skal være ca 1 cm tykk. 
  4. Smør på sukker- og kanelblandingen, før du ruller deigen sammen til en pølse. Skjær den i ca 12 like tykke skiver. 
  5. Legg snurrene i en form eller på et brett med bakepapir. Dekk de til og la de etterheve i 1-2 timer. 
  6. Sett stekeovnen på 200 °C
  7. Pensle snurrene med vispet egg og sett de inn i forvarmet ovn. Med varmluft er bollene ferdig på ca 10-12 minutter, og med over- og undervarme kan de stå litt lengre. De skal ha en gylden farge når de er ferdige. 
  8. Avkjøl bollene på rist og ha på melis om ønskelig.