En kurv med gjærbakst

Ingenting er så godt som fersk gjærbakst - godt både ute og inne.

Valnøttbrød Grove scones
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
50 g gjær
5 dl vann
1 ½ ts salt
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
13 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 stk egg , til pensling
20 g sesamfrø
20 g valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. I stekeovnen ved 225 °C, ca. 10 - 15 minutter.
  2. Smuldre gjæren i en bolle og hell over vann. Rør til gjæren er oppløst.
  3. Tilsett salt, kvarg (f.eks. Kesam) og alt det grove melet. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
  4. Bak ut små horn, rundstykker eller snegler. Etterhev under plast på et lunt sted i minst 20 minutter.
  5. Pensle med egg og dryss over sesam- eller valmuefrø. Stek rundstykkene og avkjøl under håndkle på rist.
  6. Legg rundstykkene i en kurv, gjerne sammen med et glass syltetøy, dette er en flott gave eller som bidrag til et lunsjbord.