Fastelavnsboller med innbakt fyll

Prøv bollene med mandelfyll, vaniljekrem eller tørket frukt. Garantert suksess!

Kefirhorn med marsipan Krydret yoghurtbrød
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
100 g smør
3 ½ dl lettmelk
50 g gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 l hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ha i melken. La melkeblandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
  2. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig.
  3. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  4. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10-12 like store emner og trill boller og trykk dem flate. Legg på ca. 1 ts ferdig fyll midt på deigen (se oppskrift på fyll under), trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollene med skjøten ned på stekeplaten og hev dem til dobbel størrelse.
  5. Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 7 - 15 minutter. Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
  6. Bland melis og noen teskjeer melk til en fyldig glasur, og bre over toppen av bollene. Om ønskelig kan disse i tillegg deles i to og fylles med et lag pisket krem, da er det greit med et melisdryss på toppen.

Mandelfyll:

  1. Kjør 100 g mandler i en kjøkkenmaskin, og bland inn 100 g melis og ca. 2 spiseskjeer vann til du har en jevn masse.
  2. Alternativt kan du kjøpe ferdig kransekakemasse. Denne kan gjerne blandes med litt melk, for å få en litt løsere konsistens.

Vaniljekrem:

  1. Ferdig vaniljekrem.

Fruktfyll:

  1. Kjør 150 g tørket frukt som for eksempel mango, papaya eller jordbær sammen med 2 spiseskjeer kokende vann i en kjøkkenmaskin.