Flettekringle med rosiner

En søt gjærdeig som denne flettekringlen med rosiner og kardemomme smaker alltid godt.

Lussekatter Grissini
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
250 g meierismør
6 dl helmelk
50 g gjær
200 g sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
250 g rosiner
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne væsken.
  2. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme til deigen er blank og smidig og slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbel så stor, ca. 40 minutter.
  3. Ta deigen på bakebordet og elt inn rosinene. Del deigen i passe store deler. Del hver av leivene i tre biter som trilles til like lange pølser. Lag to fletter à 3 remser.
  4. Legg flettekringlene på godt smurt stekeplate. Sett lengdene til heving under plast på et lunt sted, 30-40 minutter.
  5. Visp sammen egget og pensle kringlene. Stek dem på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20-30 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.
  6. Servér kringlen i skiver med vispet krem og rørte bær til.