Frukt- og nøttebrød

Et perfekt brød til ostefatet! Prøv med blåmuggost.

Grove scones Yoghurtbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

100 g hasselnøtter
100 g valnøttkjerner
100 g tørket aprikos
4 ss smeltet smør
5 dl skummet melk
50 g gjær
1 ts salt
1 dl mørk sirup
50 g rosiner
1 l hvetemel
3 dl sammalt rug, fin

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk nøttene og aprikosene.
  2. Smelt smøret og tilsett melk og sirup. Varm blandingen til den er fingervarm (37 °C). Løs gjæren opp i væsken.
  3. Tilsett salt, nøtter, aprikoser, rosiner og mel. Elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i omlag 40 minutter.
  4. Bak ut to brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
  5. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Brødene er fine å fryse.