Fruktboller

Boller med tørkede jordbær og mango gir både god smak og flotte farger. Men bruk gjerne andre frukter og bær (som f.eks. aprikoser) om du ønsker det.

Daimboller Kefirhorn med marsipan
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
100 g smør
5 dl lettmelk
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
12 dl hvetemel
1 stk egg til pensling
100 g tørket mango
100 g tørkede jordbær

Fremgangsmåte

  1. Smøret smeltes i en kjele sammen med melken. Gjæret smuldres i en bolle, og blandes ut med litt av melkeblandingen.
  2. Hell i resten av væsken sammen med sukker, krydder og den tørkede frukten. Melet arbeides inn, og deigen eltes godt.
  3. La deigen stå tildekket på et lunt sted, og la den heve i ca. 30 minutter. Slå deigen ned, og la den heve i 30 minutter til.
  4. Elt deigen godt sammen, og del den i åtte deler. Rull hver del til en bolle, og legg bollen i en muffinsform - bruk gjerne en aluminiumsform som smøres, eller bruk papirformer i formen. Bollene pensles med egg.
  5. Stek bollene ved 220 °C i omlag 15 minutter. Avkjøl på rist.