Kanelboller i form med kremostglasur

Nydelige kanelboller stekt i form toppet med syrlig kremostglasur.
Kanelkringle
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
800 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
5 dl melk
150 g smør
FYLL:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss malt kanel
GLASUR:
150 g kremost naturell (romtemperert)
1 dl melis
1 ss sitron

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 37 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
  3. Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør romtemperert smør på begge leivene og strø over sukker og kanel. Rull til to stramme pølser. Del pølsene til passe store boller.
  6. Legg bollene i en ildfast form kledd med bakepapir eller på et stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter. 
  7. Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gylne.
  8. Avkjøl på rist.
  9. Rør melis inn i den romtempererte kremosten og smak til med presset sitron. Smør glasuren over bollene før servering.