Kanelboller i form med kremostglasur

Nydelige saftige kanelboller stekt i form og toppet med syrlig kremostglasur. Ikke mulig å motstå!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
800 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
4 ½ dl melk
150 g smør
FYLL:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss malt kanel
GLASUR:
150 g kremost naturell (romtemperert)
1 dl melis
1 ss sitron

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 30 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
  3. Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør romtemperert smør på begge leivene og strø over sukker og kanel. Rull til to stramme pølser. Del pølsene til passe store boller.
  6. Legg bollene i en ildfast form (i metall eller silikon) kledd med bakepapir eller på et stekebrett. La det være et lite mellomrom mellom bollene. La dem etterheve i 30 minutter. 
  7. Stek i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter eller til bollene er gylne og gjennomstekte.
    Kokkens tips

    Når man lager sammenbakte boller kan steketiden variere. Legg aluminiumsfolie over bollene når bollene har fått ønsket farge og stek videre til bollene blir gjennomstekte. Slik unngår du at bollene blir brente på toppen.

  8. Avkjøl på rist.
  9. Rør melis inn i den romtempererte kremosten og smak til med presset sitron. Smør glasuren over bollene før servering.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.