Kanelboller med kvarg

Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.

Havrebrød Vaniljestenger
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
200 g smør
5 dl lettmelk
100 g gjær
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
50 g smør
2 ss malt kanel
50 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, og hell i melken. La det bli fingervarnt (37 grader). Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
  2. Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.

    Fyll:

  5. Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  6. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  7. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  9. Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.