Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig å bruke i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.

Fruktboller Fastelavnsboller med innbakt fyll
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
50 g smør
1 ½ dl melk
2 dl syrnet melk (f. eks. kefir)
25 g gjær
2 ss honning
2 ts salt
450 g hvetemel
100 g marsipan
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell først i melken, så tilsettes kefiren. Gi blandingen en liten ekstra oppvarming hvis den ikke er fingervarm. 
  2. Ta kjelen av platen og hell væsken over i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken, og tilsett honning og salt. 
  3. Tilsett hvetemelet inn i væskeblandingen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. 
  4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1/2 - 1 time.
  5. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og kjevle hver del ut til en sirkel med diameter på ca. 30 cm. Del hver sirkel i 8 "pizzastykker".
  6. Del marsipanen og legg en bit mot den brede enden på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i 10-15 minutter ved 180 °C. Avkjøl hornene på rist.