Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig å bruke i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.

Fruktboller Fastelavnsboller med innbakt fyll
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
50 g smør
1 ½ dl melk
2 dl syrnet melk (f. eks. kefir)
25 g gjær
2 ss honning
2 ts salt
450 g hvetemel
100 g marsipan
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell først i melken, så tilsettes kefiren. Gi blandingen en liten ekstra oppvarming hvis den ikke er fingervarm. 
  2. Ta kjelen av platen og hell væsken over i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken, og tilsett honning og salt. 
  3. Tilsett hvetemelet inn i væskeblandingen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. 
  4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1/2 - 1 time.
  5. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og kjevle hver del ut til en sirkel med diameter på ca. 30 cm. Del hver sirkel i 8 "pizzastykker".
  6. Del marsipanen og legg en bit mot den brede enden på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i 10-15 minutter ved 180 °C. Avkjøl hornene på rist.