Kringle med skogsbær og mandler

En lekker kringle fylt og toppet med sesongens bær.
Skoleboller med rips Muffinsboller med stikkelsbær og hasselnøtter
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 dl helmelk
15 stk gjær fersk (1/3 pose tørr gjær)
2 stk egg (+ 1 egg til pensling)
15 g sukker
300 g hvetemel
100 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør , romtemperert
100 g blåbær
200 g skogsbærblanding
50 g mandler , flak

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til ca. 37 grader.
  2. Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
  3. Bland sukker og egg i melkeblandingen.
  4. Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
  5. Tilsett smøret og elt deigen ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  6. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  7. Ha deigen på kjøkkenbenken, del i to og kjevle ut til to tynne leiver. Start med den ene leiven og fyll halvparten av deigen med blåbær. Brett leiven sammen. Ta tak i hver ende av leiven og tvinn. Gjør det samme med leiv 2.
  8. Legg på bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.     
  9. Deigen pensles med sammenvispet egg. Strø på mandlerflak.  
  10. Stek dem midt i ovnen ved 185° C i ca. 10 minutter.
  11. Tilsett forskjellige ferske bær på toppen og stek 5 til 10 minutter til.
  12. Avkjøl på rist.