Kringle med skogsbær og mandler

Sjekk ut denne oppskriften på kringler med skogsbær og mandler. Topp dem med med sesongens bær for et lekkert utseende og deilig smak!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

3 dl helmelk
15 stk gjær fersk (1/3 pose tørr gjær)
2 stk egg (+ 1 egg til pensling)
30 g sukker
500 g hvetemel
200 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør , romtemperert
100 g blåbær
200 g skogsbærblanding
50 g mandler , flak

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
  2. Bland sukker og egg i melkeblandingen.
  3. Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  5. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Ha deigen på kjøkkenbenken, del i to og kjevle ut til to tynne leiver. Start med den ene leiven og fyll halvparten av deigen med blåbær. Brett leiven sammen. Ta tak i hver ende av leiven og tvinn. Gjør det samme med den andre leiven.
  7. Legg på bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.     
  8. Deigen pensles med sammenvispet egg. Strø på mandlerflak.  
  9. Stek dem midt i ovnen ved 185° C i ca. 10 minutter.
  10. Tilsett forskjellige ferske bær på toppen og stek 5 til 10 minutter til.
  11. Avkjøl på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.