Kringler med vaniljekrem og krokanstrø

Vaniljekrem i gjærbakst er en sikker vinner. Med litt krokanstrøssel på toppen smaker denne baksten nydelig.

Brød med ost og oliven Brunostboller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 26 stk
300 g smør
2 dl sukker
50 g gjær
4 dl helmelk
4 stk egg
15 dl hvetemel
300 g ferdig vaniljekrem
Pynt:
1 stk pisket egg
50 g krokandryss (kakepynt)

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i lunken melk. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i blandingen av smør og sukker.
  3. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. La deigen heve i ca. 1 time.
  4. Del deigen i tre like deler, og kjevl hver del ut i en tynn leiv. Smør på 1/3 av vaniljekremen på hver leiv. Brett leiven sammen, og del den i 2 cm tykke strimler. Disse tvinnes sammen, og legges i dråpeform på bakepapir. La dem etterheve i 40 minutter.
  5. Pensle dråpene med sammenvispet egg, og strø på krokan. Stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, og avkjøl kakene på rist.