Lettvint yoghurtbrød

Bak dette saftige brødet uten gjær. Brødet har natron og bakepulver som hevemiddel og tar derfor kort tid å tilberede.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
300 g hvetemel
300 g sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss sukker
1 ts salt
1 stk egg
1 dl melk
70 g smør
450 g yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en stor bakebolle.
  2. Pisk egg og bland sammen med yoghurt, melk og smeltet smør. Tilsett til melbldningen i bakebollen og rør godt, til du får en myk, klisset deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
  3. Legg deigen på et melet bord, og elt den til den blir glatt. Form deigen til et stort rundt brød, ca. 5 cm høy.
  4. Legg brødet på bakeplaten, og skjær et kryss på toppen med en skarp kniv.
  5. Stek brødet i ovnen ved 190 ºC i ca 40 minutter til det er gyllenbrunt over det hele. Avkjøl på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.